Kedves Hallgatók!

Október 16-án, az Egyetemi Autonómia és Hallgatói Önkormányzatiság Napján megemlékeztünk a MEFESZ-ről, a szegedi hallgatók érdekképviseleti szervezetéről. Az eseményen tiszteletét tették a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének alapítói, a MEFESZ egykori elnöke, Dr. Kiss Tamás, az SZTE vezetése, illetve az SZTE 1956 Emlékbizottság valamennyi tagja.

Az Auditórium Maximumban az ünnepi választmányi ülés keretein belül átadásra kerültek a Hallgatói Mozgalomért Emlékérmek, illetve a Hallgatói Mozgalomért Emlékplakettek.

A HALLGATÓI MOZGALOMÉRT EMLÉKÉRMET az EHÖK elnökségének döntése alapján tagozatonként évente legfeljebb egy azon személy kaphatja meg, aki múlhatatlan érdemeket szerzett a Hallgatói Mozgalom fejlődésében. A díjat idén hallgatói, oktatói és külsős támogatói tagozaton osztotta a grémium.

A Hallgatói Mozgalomért Emlékérem hallgatói tagozatán a 2020-as év díjazottja Czifra Dániel.
Dániel 2011-ben kezdte meg a tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán, 2012-ben lett a Hallgatói Önkormányzat tagja, majd egy évvel később alelnöke, 2015-től pedig két éven át annak elnökeként tevékenykedett. Munkálkodásai során kiemelt figyelmet fordított a hallgatói jogsérelmek kezelésére, a magas színvonalú hallgatói tájékoztatásra, illetve a kar hallgatóinak művészeti versenyeken való megmérettetésére.

A Hallgatói Mozgalomért Emlékérem oktatói tagozatán a 2020-as év díjazottja Dr. T. Molnár Gizella.
Dr. T. Molnár Gizella 1987-től a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatója, nyugdíjazását követően jelenleg is a kar kötelékében maradt, mint kulturális fejlesztésekért felelős dékáni megbízott. A Hallgatói Önkormányzattal karöltve olyan ösztöndíjakhoz és pályázatokhoz járult hozzá, mint például a Kari Kiválósági Pályázat vagy a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj, melyben sok éves tapasztalatával, hozzáértésével és tudásával támogatta a bírálási folyamat zökkenőmentességét és előrehaladását.

A Hallgatói Mozgalomért Emlékérem külsős támogatói tagozatán a 2020-as év díjazottja Dr. Galambos Gáborné.
A közjegyző asszony 2010-ben került kapcsolatba a Hallgatói Mozgalommal, ezt követően kilenc éven át, egészen nyugdíjba vonulásáig folyamatosan segítette az EHÖK Felügyelő bizottságának munkáját a kari hallgatói önkormányzati, valamint a Doktorandusz és Szakos Érdekképviseleti választások lebonyolításában.

A HALLGATÓI MOZGALOMÉRT EMLÉKPLAKETTET az EHÖK elnökségének döntése alapján idén 6 személy kaphatta meg, akik tevékenységükkel nagyban hozzájárultak a hallgatói önkormányzatiság fejlődéséhez.

A Hallgatói Mozgalomért Emlékplakettet a 2020-as évben hallgatói tagozaton Haskó Zsombor kapta.
Zsombor példamutató vezetési és szervezési képességeit több sikeres Közgazdász Bál, Sportnap és gólyatábor bizonyítja. Tanulmányai mellett két éven át a Szent-Györgyi Albert Hallgatói Egyesület elnöki tisztségét is ellátta. A szervezet irányítása alatt megújult, rendezői szerepet vállalt a Medikus Kupa szegedi fordulójának alkalmából, emellett kiemelkedő jótékonysági programjaikkal jelentős összeggel tudták támogatni a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítványt. Tanulmányai során végig aktív szerepet vállalt a Kar és az egyetem társadalmi életében, valamint a Hallgatói Mozgalomban.

A Hallgatói Mozgalomért Emlékplakettet a 2020-as évben hallgatói tagozaton Dr. Tordai Henrietta Mónika kapta.
Henrietta tanulmányait 2013-ban kezdte a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán. A kezdetektől segítette a kari Hallgatói Önkormányzat munkáját, 2015-től a testület gazdasági alelnöke volt, majd 2016-tól 3 éven át a testület elnöki tisztségét töltötte be.

A Hallgatói Mozgalomért Emlékplakettet a 2020-as évben hallgatói tagozaton Haga Sándor Dávid kapta.
Dávid tanulmányait 2013-ban kezdte meg a Bölcsészettudományi Kar anglisztika szakján. A Hallgatói Mozgalomban először mint Szakos Érdekképviselő vett részt, ezután a kari Hallgatói Önkormányzatba 2015-ben választották meg képviselőnek. Később a testület gazdasági alelnöki teendőit látta el, majd a Hallgatói Önkormányzat elnöke volt 2017 őszéig. Részt vett még az EHÖK Rendezvényszervező Bizottságának munkájában, ahol több egyetemi fesztiválon segítette munkánkat, valamint az Egyetemi Rádió főszerkesztője is volt.

A Hallgatói Mozgalomért Emlékplakettet a 2020-as évben hallgatói tagozaton Kriska Kitti kapta.
Kitti 2011-ben kezdte meg tanulmányait a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar képi ábrázolás szakján. 2013-ban, mint Szakos Érdekképviselő kezdett el a Hallgatói Mozgalomban dolgozni, majd 2016-tól két éven át a kari Hallgatói Önkormányzat tagja volt. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat juttatási és térítési bizottságában is dolgozott 2014-től 2016-ig, mint a rendszeres szociális ösztöndíj pályázatok bírálója.

A Hallgatói Mozgalomért Emlékplakettet a 2020-as évben hallgatói tagozaton Dr. Árvai Gergő kapta.
Gergő 2015-ben kezdte meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogász szakon. Tanulmányai során a kari Hallgatói Önkormányzat segítőjeként tagja volt az SZTE ÁJTK kari Tanácsának és a kari hallgatói élet szervezésében is aktívan kivette a részét. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatban 2016-ban kezdett el dolgozni, mint Jogsegélyszolgálati munkatárs, 2018 januárjától egészen 2019 márciusáig a bizottság vezetője, koordinátora volt.

A Hallgatói Mozgalomért Emlékplakettet a 2020-as évben hallgatói tagozaton Prontvai Bence kapta.
Bence 2014-ben kezdte meg tanulmányait Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán biológia szakon, majd 2015-ben biomérnök szakon. Első évesen már a Szakos Érdekképviselet tagja volt, 2015-ben pedig a kari Hallgatói Önkormányzat képviselőjévé választották, majd 2017 és 2018 között a testület gazdasági alelnöke volt. 2017 és 2018 között a HÖOK Mentorprogram keretein belül mentorként segítette első éves hallgatótársai boldogulását.

Az érdeklődők vissza tudják nézni az eseményt az Egyetem TV Youtube felületén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük