Kedves Hallgatók!

 Az alábbiakban olvashatjátok a 2022/2023 I. féléves szociális juttatásokra vonatkozó információkat.

Jelen felhívás a 2022/2023 tanév I. félévére, a pótfelvételi eljárás keretében felvételt nyert hallgatók részére szól. Emellett a lenti időszakban pályázhatnak azok, akiket a 2021/2022 tanév II. félévét követően soroltak át önköltséges képzési formáról államilag támogatott képzésre.

Rendszeres szociális ösztöndíj
Rendszeres szociális ösztöndíj támogatásra azok a hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek (2021. november 15. után benyújtott) általános szociális helyzetfelmérési adatlapon meghatározott szociális pontszámmal, és nyújtottak be/csatoltak rendszeres szociális ösztöndíj kérelmi űrlapot a pályázati határidő lejártáig.

Nem szükséges, hogy lezárt, pontozott legyen az általános szociális helyzetfelmérő adatlap, csak véglegesített (Beadva) űrlap szükséges ahhoz, hogy csatolni lehessen hozzá az ösztöndíj kérelmi adatlapot! A meghatározott pontszám a későbbiekben átkerül a csatolt űrlapokra.

Városi tanulóbérlet
Helyi közlekedési bérletre azok a hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek (2021. november 15. után benyújtott) általános szociális helyzetfelmérési adatlapon meghatározott szociális pontszámmal, és nyújtottak be/csatoltak városi tanulóbérlet igénylési adatlapot a pályázati határidő lejártáig.

Nem szükséges, hogy lezárt pontozott legyen az általános szociális helyzetfelmérő adatlap, csak véglegesített (Új, beadva) űrlap szükséges ahhoz, hogy csatolni lehessen hozzá a városi tanulóbérlet igénylési adatlapot! A meghatározott pontszám a későbbiekben átkerül a csatolt űrlapokra.

Várólistás kollégiumi jelentkezés
A 2022/2023-es tanévre vonatkozóan az Oktatási Igazgatósággal történő egyeztetést követően csak a pótfelvételi eljárás során felvételt nyert hallgatók adhatnak be várólistás kollégiumi jelentkezést.


HATÁRIDŐK
A pótfelvételisek részére a várólistás kollégiumi kérelem benyújtási határideje: 2022. szeptember 05. 00:01-től 2021. szeptember 11. 23:59-ig.
A rendszeres szociális támogatás, bérletigénylés benyújtási határideje: 2022. szeptember 05. 00:01-től 2021. szeptember 11. 23:59-ig.

FONTOS
Aki rendelkezik 2021. november 15. után beadott, lezárt pontozott általános szociális helyzetfelmérési adatlappal, annak nem kötelező újra beadnia, elegendő ahhoz hozzácsatolni a kapcsolódó űrlapot/űrlapokat. Csatolt űrlapok nélkül (vagyis “Rendszeres szociális ösztöndíj igénylés”, “Városi tanulóbérlet igénylés”, “Kollégiumi felvételi kérelem”) NEM LEHET SIKERES A PÁLYÁZAT!

A pályázati felhívás jogalapja a szociális ösztöndíj szabályzat idézett pontja
“3.§ (3) Az alaptámogatásra és rendszeres szociális ösztöndíjra minden félév első hónapjában, az SZTE EHÖK elnöke által meghatározott pályázati határidőig lehet pályázatot benyújtani. A pályázó felhasználtja az előző féléves helyzetfelmérő adatlapjára kapott pontszámát, a következő pályázási időszakban is. A pályázó kötelessége, hogy egy naptári évben legalább egyszer kitöltse az űrlapot.”

Ezen pályázatokra is az EHÖK elnöksége által meghatározott, honlapunkon nyilvánosságra hozott ponthatár vonatkozik.

Érdeklődni a jutter@ehok.u-szeged.hu email címen, a 62/546 688-as telefonszámon vagy személyesen az EHÖK irodán (6722, Szeged, Szentháromság utca 34.) a weboldalon jelzett ügyeleti időben lehet.

Egyéb fontos tudnivalók:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük