Kedves Hallgatók!

Az alábbiakban olvashatjátok a 2021/2022 I. féléves szociális juttatásokra vonatkozó információkat.

Rendszeres szociális ösztöndíj
Rendszeres szociális ösztöndíj támogatásra azok a hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek (2020. november 16. után benyújtott) általános szociális helyzetfelmérési adatlapon meghatározott szociális pontszámmal, és nyújtottak be/csatoltak rendszeres szociális ösztöndíj kérelmi űrlapot a pályázati határidő lejártáig. Nem szükséges, hogy lezárt, pontozott legyen az általános szociális helyzetfelmérő adatlap, csak véglegesített (Beadva) űrlap szükséges ahhoz, hogy csatolni lehessen hozzá az ösztöndíj kérelmi adatlapot! A meghatározott pontszám a későbbiekben átkerül a csatolt űrlapokra.

Városi tanulóbérlet
Helyi közlekedési bérletre azok a hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek (2020. november 16. után benyújtott) általános szociális helyzetfelmérési adatlapon meghatározott szociális pontszámmal, és nyújtottak be/csatoltak városi tanulóbérlet igénylési adatlapot a pályázati határidő lejártáig. Nem szükséges, hogy lezárt pontozott legyen az általános szociális helyzetfelmérő adatlap, csak véglegesített (Új, beadva) űrlap szükséges ahhoz, hogy csatolni lehessen hozzá a városi tanulóbérlet igénylési adatlapot! A meghatározott pontszám a későbbiekben átkerül a csatolt űrlapokra.

Kollégiumi jelentkezés
Kollégiumi férőhelyre azok a hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek (2020. november 16. után benyújtott) általános szociális helyzetfelmérési adatlappal, és nyújtottak be/csatoltak kollégiumi jelentkezési űrlapot a pályázati határidő lejártáig, amelyről a mellékelt kollégiumi felvételi naptárban található részletes információ. Nem szükséges, hogy lezárt, pontozott legyen az általános szociális helyzetfelmérő adatlap, csak véglegesített (Beadva) űrlap szükséges ahhoz, hogy csatolni lehessen hozzá a kollégiumi jelentkezési adatlapot! A meghatározott pontszám a későbbiekben átkerül a csatolt űrlapokra.

A rendszeres szociális támogatás, bérletigénylés, valamint kollégiumi jelentkezés benyújtási határideje: 2021. május 03. 12:00-től 2021. június 04. 23:59-ig.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Aki rendelkezik 2020. november 16. után beadott, lezárt pontozott általános szociális helyzetfelmérési adatlappal, annak nem kötelező újra beadnia, elegendő ahhoz hozzácsatolni a kapcsolódó űrlapot/űrlapokat. Csatolt űrlapok nélkül (vagyis “Rendszeres szociális ösztöndíj igénylés”, “Városi tanulóbérlet igénylés”, “Kollégiumi jelentkezés”) nélkül NEM LEHET SIKERES A PÁLYÁZAT!

A rendkívüli helyzet, valamint az emiatt megnövekedett várakozási-, illetve ügyintézési idők miatt az EHÖK Elnökségének 33/2021 (2021. IV. 29.) számú határozata alapján EBBEN AZ IDŐSZAKBAN elfogadhatóak azon lakcímigazolások is, amelyeken nem szerepelnek név szerint az egy lakcímen élő személyek (tehát csak az ott lakók száma van feltüntetve az adott lakcímigazoláson). Ezen lakcímigazolások mellé az összes egy háztartásban lakó személy lakcímkártyájának feltöltése is szükséges.

Ezen felül, akinek a lakhatása megváltozott a koronavírus miatt (pl. bejáró volt, de nem jár be, kollégista volt, de hazaköltözött, az albérletét felmondta, stb.), az “Egyéb” kategóriát jelölje meg, melynek igazolásához az Igazoláslistánk 8. számú, két tanú által hitelesített nyilatkozatának feltöltése szükséges.

ELÉRHETŐSÉG
Érdeklődni a jutter@ehok.u-szeged.hu email címen, a 62/546 688-as telefonszámon vagy személyesen az EHÖK irodán (6722 Szeged, Szentháromság utca 34.) a new.sztehap.hu-n jelzett ügyeleti időben lehet.

A pályázati felhívás jogalapja a szociális ösztöndíj szabályzat idézett pontja.
“3.§ (3) Az alaptámogatásra és rendszeres szociális ösztöndíjra minden félév első hónapjában, az SZTE EHÖK elnöke által meghatározott pályázati határidőig lehet pályázatot benyújtani. A pályázó felhasználtja az előző féléves helyzetfelmérő adatlapjára kapott pontszámát, a következő pályázási időszakban is. A pályázó kötelessége, hogy egy naptári évben legalább egyszer kitöltse az űrlapot.”

EGYÉB FONTOS TUDNIVALÓK

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük