Kedves Hallgatók!

A 2020/2021. tanév I. félévére vonatkozó szociális pályázati rendszerben az SZTE EHÖK Elnökségének döntése alapján a ponthatárok a következők:

Rendszeres szociális támogatás: 98 pont
Helyi közlekedési bérlet ponthatára: 49 pont

A törvény által nem előnyben részesített hallgatók esetén a rendszeres szociális támogatás alapösszege 10000 és 17500 forint között alakul. A csatolt melléklet tartalmazza a pontokhoz tartozó, illetve a törvény által előírt előnyben részesítési kategóriákhoz tartozó összegeket.

A Nemzeti Felsőoktatási Törvényben foglaltak szerint a jogorvoslat beadására 15 nap áll rendelkezésre, illetve a jogorvoslati bizottság nem köteles személyes meghallgatásokat tartani. A jogorvoslati kérvény is egy MODULO-ban benyújtandó űrlap, tehát papír alapú kérelmek benyújtására nincs lehetőség!

A jogorvoslati kérelmeket a Modulo rendszerben 2020. szeptember 07-től 2020. szeptember 21-ig lehet benyújtani.

Amennyiben a rendszeres szociális ösztöndíj vagy helyi közlekedési bérlet megállapítása tárgyában hozott első fokú döntés a hallgató kérelmének – részben vagy egészében történő – elutasításáról rendelkezik és a fenti döntés a hallgató egyéni jogát vagy jogos érdekét érinti, a döntés ellen a hallgató 2020. szeptember 07-től 2020. szeptember 21-ig jogorvoslattal élhet, melyről a Szegedi Tudományegyetem – „A hallgatói jogorvoslati kérelmek benyújtásának és elbírálásának rendjéről” szóló szabályzata alapján – a Hallgatói Ügyek Jogorvoslati Kollégium Tanácsa dönt.

A kérelem elektronikusan, a MODULO rendszerében a „Rendszeres szociális ösztöndíj” űrlaphoz, a „Városi tanulóbérlet” vagy az „Általános szociális helyzetfelmérő” adatlaphoz kapcsolódóan, „Jogorvoslati kérelem” adatlap kitöltésével nyújtható be. Azon hallgatók, akik nem rendelkeznek ilyen űrlappal, önállóan is beadhatják a kérelmet.

A ponthatár hirdetést követő 15 napos jogorvoslati időszak alatt hiánypótlásra, azaz újabb dokumentumok benyújtására nincs lehetőség.

Érdeklődni a jutter@ehok.u-szeged.hu email címen, a 62/546 688-as telefonszámon vagy személyesen az EHÖK irodán (6722, Szeged, Szentháromság utca 34.) a weboldalon jelzett ügyeleti időben lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük